Знайти Ентерол
в найближчій аптеці
ІСТОРІЯ ВІДКРИТТЯ
ІСТОРІЯ ВІДКРИТТЯ
ІСТОРІЯ ВІДКРИТТЯ

Ентерол був відкритий французьким мікробіологом Анрі Булардом у 1923 р. під час перебування у Південно-Східній Азії. Вчений помітив, що під час спалаху холери у пацієнтів із діареєю лікарі місцевого шпиталю досить ефективно застосовували відвар з шкірок мангостину та лічі.1,2 Вивчивши склад відвару Булард відкрив особливий вид мікроорганізмів – дріжджі, які в подальшому віднесли до сахароміцет. Після патентування винаходу вони отримали назву Сахароміцети буларді CNCM I-745 та використовувались із лікувальною ціллю…

ЕФЕКТИВНІСТЬ
ЕФЕКТИВНІСТЬ
ЕФЕКТИВНІСТЬ

Для того, щоб пов’язати користь для здоров’я з пробіотиком, найбільш надійним підходом є оцінка клінічних доказів.1-3, 6

Сахароміцети буларді CNCM I-745 були досліджені у більш ніж 100 клінічних випробуваннях.2  Ентерол був першим пробіотичним препаратом проти діареї, який застосовували в медицині з 1962 року.1,4,5

Сахароміцети буларді CNCM I-745 за даними мета-аналізів2,5 клінічних досліджень є ефективними для лікування та профілактики різних шлунково-кишкових захворювань які супроводжувались розладами травлення (діарея) у порівнянні з іншими пробіотичними штамами.5,7,9

ОСОБЛИВІСТЬ
ОСОБЛИВІСТЬ
ОСОБЛИВІСТЬ

Сахароміцети буларді CNCM I-745 має ряд особливостей, бо природним чином не сприйнятливі до антибіотиків і застосовуються із ними оночасно.6 Низький рівень рН7 не впливає на С.Буларді.

Науково підтверджені штами дріжджів Ентеролу не колонізують кишківник та не порушують мікробіотичний склад.1-4,8

ЯКІСТЬ І СТАНДАРТИ ВИРОБНИЦТВА
ЯКІСТЬ І СТАНДАРТИ ВИРОБНИЦТВА
ЯКІСТЬ І СТАНДАРТИ ВИРОБНИЦТВА

Одним із критеріїв для визначення якості пробіотика є його виробничий процес.7 Крім того, для стандартизації як лікарський препарат, пробіотик має відповідати суворим нормам дотримання якості виготовлення, безпеки застосування, належного зберігання та транспортування, дистрибюції.7

Ентерол виробляють на півночі Парижа у Франції.Лабораторія займає 27 000 м2 та забезпечує високу якість, послідовність виробництва пробіотика, який експортується у понад 100 країн світу.8,9  Сировина, яка використовується, а також упаковка кінцевого продукту, проходить сувору оцінку якості, а сам процес виробництва сертифіковано відповідно до вимог Належної виробничої практики (GMP).8 Результатом цього жорсткого контролю якості та автоматизації стало визнання Ентеролу багатьма органами управління охорони здоров’я як лікарського засобу належної якості, включаючи:8

  • Європейське агентство з лікарських засобів (European Medicines Agency), Європа;
  • Національне агентство з безпеки лікарських засобів та медичних препаратів (National Agency for the Safety of Medicines and Health Products), Франція;
  • Регулятивний орган з питань охорони здоров’я Бразилії (Brazilian Health Regulatory Agency), Бразилія;
  • Управління по контролю за харчовими продуктами та лікарськими препаратами Кореї (Korean Food and Drug Administration), Корея;
  • Управління охорони здоров’я Об’єднаних Арабських Еміратів (United Arab Emirates Health Authority).
1. Moré M.I., Swidsinski A. Saccharomyces boulardii CNCM I-745 supports regeneration of the intestinal microbiota after diarrheic dysbiosis – A review. Clinical and Experimental Gastroenterology. 2015; 8: 237–255. doi:10.2147/CEG.S85574.
2. McFarland L.V. Systematic review and meta-analysis of Saccharomyces boulardii in adult patients. World Journal of Gastroenterology. 2010; 16 (18): 2202–2222. doi:10.3748/wjg.v16.i18.2202.
3. Guarner F. et al. Probiotics and prebiotics. World Gastroenterology Organisation Global Guidelines. 2017:1-35. https://www.worldgastroenterology.org/guidelines/global-guidelines/probiotics-and-prebiotics/probiotics-and-prebiotics-english.
4. Joly F. et al. Saccharomyces boulardii CNCM I-745. In: Marteau P., Dore J., eds. Gut Microbiota: A Full-Fledged Organ. Paris: John Libbey Eurotext; 2017: 305–350.
5. McFarland L.V. et al. Strain-specificity and disease-specificity of probiotic efficacy: A systematic review and meta-analysis. Frontiers in Medicine. 2018; 5 (MAY). doi:10.3389/fmed.2018.00124.
6. Neut C. et al. Antibiotic susceptibility of probiotic strains: Is it reasonable to combine probiotics with antibiotics? Medecine et Maladies Infectieuses. 2017; 47 (7): 477–483. doi:10.1016/j.medmal.2017.07.001.
7. Edwards-Ingram L. et al. Genotypic and physiological characterization of Saccharomyces boulardii, the probiotic strain of Saccharomyces cerevisiae. Applied and Environmental Microbiology. 2007; 73 (8): 2458–2467. doi:10.1128/AEM.02201-06
8. Kolacek S. et al. Commercial Probiotic Products: A Call for Improved Quality Control. A Position Paper by the ESPGHAN Working Group for Probiotics and Prebiotics. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. 2017;65(1):117-124. doi:10.1097/MPG.0000000000001603.
9. Biocodex internal production data, December 2019.