Перевірте себе через тестування
Пройти тест

Користь та механізм дії

У чому ж користь ферментованих продуктів? Їх кисле середовище перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій. Бродіння сприяє виробленню корисних ензимів і пробіотиків, які надзвичайно необхідні для нашого організму. Природні пробіотики, молочної групи, налаштовують роботу травневої системи, від якої залежить не тільки стрункість фігури, але і стан волосся, нігтів, шкіри. Тобто, ферментовані продукти без особливих зусиль допомагають налагодити травлення та привести організм в порядок, і не дивно, що вони стали однією з ключових складових корисного харчування для прихильників нового тренду в ЗСЖ і для схуднення під протекцією та наглядом дієтологів. Крім іншого, тандем ферментованих продуктів і правильного, збалансованого харчування разом лікують запальні захворювання кишківника, це особливо актуально при гастритах.

Протипоказання

Тільки користь чи шкода? Людям з підвищеним тиском, а також у тих, у кого спостерігаються хвороби шлункового тракту (особливо в гострій стадії) краще утриматися від вживання солоних продуктів і продуктів з підвищеною кислотністю,
Для нормалізації роботи організму і поліпшення загального самопочуття буде корисним природний пробіотик Сахароміцети Boulardii, корисні бактерії, на основі яких розроблено препарат Ентерол. Він допомагає підтримати здоров’я кишківника, покращує загальне самопочуття і перешкоджає розвитку захворювань шлунку, окрім цього ще й істотно поліпшує травлення і засвоюється набагато легше організмом, але не забувайте і про ферментовані продукти.

В яких продуктах є пробіотики

Назад до статтей
Тест на знання про мікрофлору arrow