Принцип дії дріжджових грибів сахароміцетів в препараті Ентерол®
Чому ж саме сахароміцети були обрані для відновлення мікрофлори кишечника, яка основна діюча речовина ліків Ентерол? Все просто: сахароміцети перевищують розмір патогенних бактерій в 10 разів і як магніт, збирають на себе більшість шкідливих мікроорганізмів, після чого швидко і ефективно виводять їх разом з продуктами їх життєдіяльності і токсинами, природним шляхом виводячи з організму.
Крім того, для нормалізації мікрофлори необхідно простимулювати зростання власних корисних бактерій, з чим прекрасно справляються саме сахароміцети, виробляючи ферменти, живлять слизову оболонку кишечника і перешкоджають негативному впливу патогенних бактерій. Також сахароміцети здатні підсилити, ослаблені за час хвороби, захисні функції кишечника, за допомогою стимуляції вироблення секреторного імуноглобуліну.
Отже, сахароміцети діють одночасно в декількох напрямках по усуненню не тільки причини захворювання, але і неприємних симптомів і наслідків, чим відновлюють ваше самопочуття швидко і ефективно, в той час, як інші пробіотики скорочують час відновлення власного мікробіома всього лише на 0,5-1 день.
Тільки сахароміцети не схильні до руйнування під впливом шлункового соку або антибіотиків, тому в кишечник вони потрапляють в повному обсязі і в “повній бойовій готовності”, навіть якщо ви їх приймаєте одночасно з антибіотиками.
1. Moré M.I., Swidsinski A. Saccharomyces boulardii CNCM I-745 supports regeneration of the intestinal microbiota after diarrheic dysbiosis – A review. Clinical and Experimental Gastroenterology. 2015; 8: 237–255. doi:10.2147/CEG.S85574.
2. McFarland L.V. Systematic review and meta-analysis of Saccharomyces boulardii in adult patients. World Journal of Gastroenterology. 2010; 16 (18): 2202–2222. doi:10.3748/wjg.v16.i18.2202.
3. Guarner F. et al. Probiotics and prebiotics. World Gastroenterology Organisation Global Guidelines. 2017:1-35. https://www.worldgastroenterology.org/guidelines/global-guidelines/probiotics-and-prebiotics/probiotics-and-prebiotics-english.
4. Joly F. et al. Saccharomyces boulardii CNCM I-745. In: Marteau P., Dore J., eds. Gut Microbiota: A Full-Fledged Organ. Paris: John Libbey Eurotext; 2017: 305–350.
5. McFarland L.V. et al. Strain-specificity and disease-specificity of probiotic efficacy: A systematic review and meta-analysis. Frontiers in Medicine. 2018; 5 (MAY). doi:10.3389/fmed.2018.00124.
6. Neut C. et al. Antibiotic susceptibility of probiotic strains: Is it reasonable to combine probiotics with antibiotics? Medecine et Maladies Infectieuses. 2017; 47 (7): 477–483. doi:10.1016/j.medmal.2017.07.001.
7. Edwards-Ingram L. et al. Genotypic and physiological characterization of Saccharomyces boulardii, the probiotic strain of Saccharomyces cerevisiae. Applied and Environmental Microbiology. 2007; 73 (8): 2458–2467. doi:10.1128/AEM.02201-06
8. Kolacek S. et al. Commercial Probiotic Products: A Call for Improved Quality Control. A Position Paper by the ESPGHAN Working Group for Probiotics and Prebiotics. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. 2017;65(1):117-124. doi:10.1097/MPG.0000000000001603.
9. Biocodex internal production data, December 2019.